Maskneeeeeeeeeééééé!!!


Maskneeeeeeeeeééééé!!!

Rode vlekken en bultjes precies op de mondkapjeslijn zijn mogelijke tekenen van maskne (masker + acne).

Hoe ontstaat maskne?

Door het langdurig dragen van een mondmasker ontstaan er verschillende soorten onzuiverheden rond het mond en wangen gebied. Dit komt grotendeels door de vocht­balans in het mondmaskergebied en de wrijving van het masker. Bovendien wordt het onder het masker al snel warm en vochtig; de ideale omgeving voor bacteriën en andere onruststokers.

Hoe weet je of je pukkeltjes krijgt door een mondmasker?

Als je puistjes precies verschijnen in de buurt van de rand van het masker, waar de stof de huid raakt en in de gebieden die door het masker worden bedekt. Dit is een duidelijke indicatie dat het hier om ‘maskne’ gaat.

Welk mondmasker is het beste voor je huid?

Zorgverleners hebben waarschijnlijk weinig keuze welk type masker tijdens het werk te dragen. Als je wel je eigen masker kunt kiezen voor wanneer je de deur uitgaat: kies een mondmasker van een materiaal dat zachter is voor de huid en geen overtollige warmte vasthoudt. Een masker van 100 procent katoen is het meest ademend. Was je masker regelmatig om resten zonnebrandcrème, huidverzorgingsproducten en make-up te verwijderen – aangezien deze de poriën kunnen verstoppen. Als je wegwerpmaskers draagt, vervang deze zo vaak mogelijk.

Huidverzorgingstips bij maskne

Zorg ervoor dat je huid extra goed, maar mild gereinigd is: ’s ochtends en ’s avonds met bijvoorbeeld de  Micellair Cleansing Water . Voor overdag breng je een vochtinbrengende crème aan. Liever één die meer lotionachtig is dan romig, zoals de AquaMemory gelcrème.

Draag je lange tijd een masker, breng dan geen make-up aan op het maskergebied.  Gun je huid indien mogelijk gedurende de dag een pauze door even geen mondkapjte dragen. (Even luchten)…  Overweeg tot slot om ‘s avonds een masker aan te brengen als jouw huid vaak vetter of geïrriteerd is. Maskers kalmeren de huid en helpen de huid te herstellen. Tip: Hydra Aura Sleeping Mask.

Wat te doen als je maskne krijgt?

Net zoals bij elke vorm van acne zullen schoonheidsspecialisten altijd adviseren om er met je handen vanaf te blijven. Knijp je puistjes dus niet uit. Dit zal alleen maar meer schade aan de huid veroorzaken en het duurt langer voordat puistjes (en restlittekens) genezen. Ga niet te agressief te werk met harde scrubs, kies liever voor een enzymatische peeling: Gommage Doux.

Of laat je huid eens extra verwennen door een schoonheidsspecialiste; Beauty Basics Schoonheidssalon

Facebookmail

+ There are no comments

Add yours